Henk Nooijen.nl

Rijschool overzicht Nederland

Betrouwbaarheid

Alleen betrouwbare rijscholen op Henknooijen.nl

Informatie over auto's

Wij geven tips en info over auto's

Meldt uw rijschool aan

Wij plaatsen uw rijschool in het overzicht

Wat zijn de kosten van een rijbewijs?

Het behalen van je rijbewijs staat bij de meeste jongeren op de to-do-lijst. Autorijden is de manier om snel en eenvoudig van het ene punt naar het andere punt te komen, daarbij is het een onderdeel van onze maatschappij en hoort het er een beetje bij. Je gaat er al snel vanuit dat mensen een rijbewijs hebben, daar dit bij de meesten ook zo is. Het behalen van je rijbewijs is nog een hele klus, daarbij komen er nogal wat kosten kijken. Welke kosten zijn dit precies, en waar moet je allemaal aan denken?

Kosten van de rijlessen

De gemiddelde kosten voor een rijbewijs zijn €2.300. Dit gemiddelde is naar voren gekomen uit een onderzoek van het CBR. Dit is nogal een bedrag, hieronder vallen de kosten van zowel de rijlessen als de benodigde examens die je ervoor moet doen. De rijlessen kosten volgens ditzelfde onderzoek ongeveer €1.500, dit is wanneer je 38 uur les krijgt voor de prijs van €41 per uur. Dit kan dus behoorlijk afwijken wanneer het aantal lessen verminderd of vermeerderd, of het uurtarief anders is.

Overige kosten

De verdere kosten van je rijbewijs zijn de kosten aan het CBR voor het behalen van je theorie- en praktijkexamen, en natuurlijk het verkrijgen van je rijbewijs zelf bij de gemeente. Soms vraagt het CBR ook nog om een gezondheidsverklaring of kies je ervoor om ook een tussentijdse toets af te leggen. Dit is per persoon verschillend. De kosten voor het afleggen van een rijexamen zijn €102 in 2018. Daarbij komt het vaak voor dat het examen meerdere keren moet worden afgelegd.

Goedkoop je rijbewijs halen?

Wil jij je rijbewijs graag halen, maar wil je er niet al teveel geld aan kwijt zijn? Kijk dan eens naar het aanbod van Autorijschool Spitz, zij hebben gepaste aanbiedingen voor iedereen. Bekijk de studententarieven of neem contact op voor een persoonlijk lesplan. Zo heb je meer plezier aan het behalen van je rijbewijs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *